Pogoji poslovanja

Splošni prodajni pogoji spletne trgovine Hrib Zdravja

Kontaktni podatki podjetja:
Ime podjetja: Hrib zdravja 2 d.o.o.
Naslov podjetja: Podlipa 54, 1360 Vrhnika
Telefonska številka: 041 346 250
Spletna stran: www.hribzdravja.si
E-mail naslov: hrib.zdravja@gmail.com

Podatki o podjetju:
TRR: 03112-1000452468
IBAN: SI56 0311 2100 0452 468
Matična številka: 6290949000
Ident. Številka za DDV (ID): SI91966728
Zavezanec za DDV: DA
Pravno organizacijska oblika: Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.
Družba je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani (Vložna št.: 6290949000)
Ustanovitev družbe: 7.1.2013 ; SRG zadnjega vpisa ():2016/3957 ; Osnovni kapital: 7.500.00

Letak – navodilo o obvezni izdaji in shranjevanju računa je na spodnji povezavi: VKLOPI RAZUM – ZAHTEVAJ RAČUN!

Blago, ki je na voljo v spletni trgovini www.hribzdravja.si, je možno kupiti tudi v naših poslovnih prostorih v Podlipa 54, 1360 Vrhnika  (natančni podatki so v rubriki PRODAJNA MESTA oz. na koncu te strani). Naš prodajni program obsega različne vrste informiranih soli za boljše počutje  in informirane kamne za zaščito bivanjskih prostorov ter amulet za osebno zaščito. Ponudba velja do odprodaje zalog.

Cene izdelkov in dostave

Cene izdelkov in dostave (poštnine) so v evrih (EUR) z vključenim DDV.
Naročilo (pogodba) se sklepa v slovenskem jeziku. Cene veljajo na dan naročila.
Pridržujemo si pravico do spremembe cenika brez predhodne najave.

Naročanje izdelkov (nakup)

Za ogled izdelkov, brskanje po vsebinah ipd ne potrebujete predhodne registracije.
S klikom na želen izdelek se vam odpre podstran s podrobnejšim opisom in sliko izdelka. Ko se odločite za nakup, s klikom izberete izdelek in izberete gumb “DODAJ V KOŠARICO”. V vaši košarici nato zbirate in dodajate ali brišete izdelke po vaši želji.

– 1/2 V košarici preverite količino in zneske vseh vnešenih artiklov. Ko ste izbiranje zaključili, izberete gumb “NADALJUJ NA BLAGAJNO”
– 2/2 Izpolnite PODATKE PLAČNIKA, po potrebi odkljukajte DOSTAVI NA DRUGI NASLOV in izpolnite, preglejte POVZETEK NAKUPA in pritisnite gumb “ZAKLJUČI NAKUP”
S klikom na gumb “ZAKLJUČI NAKUP” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom Splošnih pogojev, ki so tu navedeni in z njimi v celoti soglašate.

Kopija naročila se odpošlje tudi na vaš elektronski naslov. Če sporočila ne bi sprejeli v nekaj urah, vas prosimo, da nas o tem obvestite na  na naš elektronski naslov: hrib.zdravja@gmail.com

Dostava Pošta Slovenije

Brezplačna dostava
Brezplačna dostava v Sloveniji velja za naročila v skupni vrednosti nad 210,00 EUR, v kolikor ni določeno drugače.

Cena poštnine:
1. Cena dostave pošiljke se izračuna po veljavnem ceniku pošte Slovenije.
2. Izbira opcije dostave ( POŠTA SI- EVROPA) je namenjena izključno za naročnike izven Slovenije (evropske države). Izračun poštnine se opravi na podlagi države prebivališča, ki ga navedete ob registraciji (vnosu naslova prebivališča).

Rok dostave
Predvideni rok dostave je 2 do 5 delovnih dni od naročila. Pošta Slovenije po pogodbi zagotavlja dostavo v Sloveniji najkasneje v treh delovnih dneh, vendar pa je to običajno že naslednji dan. Če ste opazili, da vaše naročilo ni prispelo v predvidenem roku, nas nemudoma kontaktirajte na email naslov:  hrib.zdravja@gmail.com

Plačila (načini plačila)

  • Po povzetju (gotovina ob prevzemu)

Po povzetju

Naročeno blago plačate dostavljavcu Pošte Slovenije ob prevzemu. Pošta Slovenije za posredovanje plačila zaračuna kupcu 1,05 EUR provizije.

Odstop od pogodbe

Kupec ima nepreklicno pravico odstopa  v 14 dneh od prejema blaga na e-naslov: hrib.zdravja@gmail.com pošti na naslov Hrib zdravja 2 d.o.o., Podlipa 54, 1360 Vrhnika. Kupec to lahko stori z nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe v pisni obliki. Potrošnik ima v skladu s 1. odstavkom 43/č člena ZVPot pravico, da prejeto blago vrne v roku 14 dni po sporočilu iz 1. odstavka 43/č člena ZVPot oz. po sporočilu o odstopu od pogodbe.

Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga le v obsegu kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. V nasprotnem potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga v skladu z 8. odstavkom 43/d čl. ZVPot, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Kupec pa je v primeru odstopa od pogodbe dolžan nositi stroške pošiljanja, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.
Ob vračilu pošiljki priložite originalen račun in navedite tudi svoj transakcijski račun.

Blago morate vrniti najkasneje v 14 dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe na naslov Podlipa 54, 1360 Vrhnika – Hrib Zdravja ali na elektronski naslov: hrib.zdravja@gmail.com
Pravica do odstopa od pogodbe vam ne pripada za izdelke, ki kažejo znake uporabe in malomarno ravnanje, poškodba embalaže, zmanjšana vsebina oz. gramatura soli…

Reklamacije in vračila

Potrošnik lahko v primeru, da je prejel napačno vrsto blaga v primerjavi z naročenim ali poškodovano blago  le-to reklamira  v roku osmih (8) dni od prevzema blaga ,  skupaj s kopijo originalnega računa, na naš naslov naveden zgoraj. V primeru reklamacije, lahko potrošnik, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo izdelka, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.
Izdelki, ki jih vračate, naj bodo nerabljeni in nepoškodovani ter v originalni embalaži in z vsemi prejetimi dodatki.

Stvarne napake

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po prevzemu (25 b člen ZVPot). Napaka je stvarna:
– če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
– če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
– če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Nesoglasja in spori

Morebitna nesoglasja ali spore, nastale glede tolmačenja ali izvajanja “Splošnih pogojev”, stranki rešejute sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možen, je pristojno sodišče v Ljubljani.

Varstvo podatkov

Z nakupom v naši spletni trgovini Hrib Zdravja d.o.o, z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Družba zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
Podatki bodo uporabljeni izključno za namen, za katerega ste nam jih posredovali (ponudba, račun, komunikacija v zvezi z vašim naročilom, pošiljanje informativnega gradiva).
Dostop do podatkov imajo le pooblaščene osebe našega podjetja. Vaših podatkov nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam. Občasno vas bomo po e-pošti seznanili z novostmi v naši ponudbi.
Pisno ali po telefonu lahko zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v 5 dneh obvestimo.

Veljavnost naročila:
Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje.

Podatki o straneh:
Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Za eventualne napake ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku.

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu.
Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.
VKLOPI RAZUM – ZAHTEVAJ RAČUN!